Daftar Online

product 1

Borang Pendaftaran Pelajar PASTI Kawasan Kemaman secara online

Dana PASTI Kemaman

Kami mengalu-alukan sumbangan dalam bentuk kewangan melalui akaun:

Maybank
PASTI KAWASAN KEMAMAN
563028805892

Perasmian Seminar Pengurusan PASTI Kemaman 2010 dan Pelancaran Web Rasmi PASTI Kemaman

Pasti Kemaman | 9:54 PM | 0 commentsKEMAMAN 18 Dis : PASTI Kawasan Kemaman terus melangkah ke depan dalam dalam mendepani cabaran semasa apabila telah berjaya menganjurkan Seminar Pengurusan PASTI Kemaman 2010 di Dewan As-Syafie, Pusat Pengajian Taman Islam, Kemaman.

Sebagai ganti program Taklimat Tahunan PASTI yang diadakan menjelang sesi baru persekolahan saban tahun, Sasaran program ini adalah pihak jawatankuasa pengurusan qaryah dan guru-guru PASTI seluruh Kawasan Kemaman.

Seminar yang bertemakan “Menuju PASTI Cemerlang“ ini dirasmikan oleh YDP PAS Kawasan Kemaman, Tuan Haji Ismail Harun.
 
Pengarah program, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim dalam ucapan aluan menekankan 4 elemen penting seminar tersebut diadakan. Bermula dengan amanat YDP PAS Kemaman mengenai PRU 13 akan datang, diikuti pembentangan dari tokoh lama PASTI berkenaan pengurusan, seterusnya perkongsian dari PASTI-PASTI terpilih, akhirnya berkaitan maklumat-maklumat terkini mengenai PASTI .

Beliau juga selaku Pengerusi PASTI Kemaman mengucapkan terima kasih atas sokongan semua termasuk YDP PAS Kemaman dan guru-guru yang baru pulang dari kursus selama beberapa hari.

Tuan Hj Ismail Harun pula memulakan ucapan beliau dengan menyingkap kembali sejarah awal penubuhan PASTI Kemaman pertengahan tahun 80 an ketika beliau masih lagi berada dalam saf Dewan Pemuda PAS Kemaman.

Menurutnya lagi, dua perkara penting perlu diambil perhatian oleh pihak pengurusan PASTI Kawasan ialah mempunyai Pejabat khas untuk operasi dan hubungan dengan alumni PASTI. 

Pejabat Operasi adalah satu keperluan sebagai syiar PASTI itu sendiri sebagai tanda pihak pengurusan mempunyai system yang efisyen. Hubungan dengan alumni PASTI pula perlu untuk memastikan kesinambungan perjuangan dan benih islam yang ditanam akan membuahkan hasil.

 Majlis perasmian seminar diakhiri dengan pelancaran web rasmi PASTI Kemaman oleh YDP PAS Kemaman.

Category:

0 comments